درمان تعریق زیاد
Contents
درمان تعریق زیاد
افرادی به علت تعریق بیش از حد قسمتی از بدن مانند کف دست ، کف پا یا زیر بغل دچار مشکلاتی می شوند . گرچه به نظر برخی این مشکل پیش پا افتاده و جزئی است ولی افرادی که دچار این معضل می شوند از این موضوع خجالت می کشند و احساس معذب بودن می کنند . جالب است بدانید این مشکل با روش ساده و غیر تهاجمی به نام تزریق بوتاکس قابل رفع می باشد .
علت تعریق زیاد
- اولیه : تعریق قسمتی از تنظیم سیستم حرارتی بدن است . تعریق باعث می شود حرارت بدن در 37 درجه سانتیگراد ثابت نگه می دارد . کنترل این تعریق به وسیله سیستم سمپاتیک خواهد بود . این سیستم از دو عصب تشکیل شده است . یک عصب در مغز قرار دارد و عصب دیگر در همه اندام های بدن وجود دارد . در برخی موارد سیستم سمپاتیک به دلایل ناشناخته ای در قسمتی از بدن دچار پیش فعالیتی می شود که باعث می شود آن قسمت از بدن دچار تعریق بیش از حد شود .
- ثانویه : برخی بیماری های داخلی مانند هایپرتیروئید یا پرکاری تیروئید ، دیابت باعث تعریق کلی و عمومی در بدن می شوند نه قسمت خاصی از بدن و با علت اولیه تفاوت دارند.
- . سابقه خانوادگی : در افرادی که در خانواده سابقه تعریق زیاد را دارند این مشکل بیشتر مشاهده می شود.
نقاط تعریق زیاد
- کف دست
- کف پا
- زیر بغل
- زیر گردن ( بندرت مشاهده می شود )
- پشت و شکم ( بندرت مشاهده می شود )
عوارض عرق کردن زیاد
از آنجائیکه سیستم سمپاتیک باعث انقباض عروق می شود ، در آن قسمت از بدن هم تعریق زیاد می شود و هم سرد می شود. زیرا حرارت کم شده و خون به این قسمت نمی رسد . زندگی روزمره این افراد دچار اختلال می شود . اختلال در کارهایی از جمله استفاده از کامپیوتر ، نوشتن ، کارهای هنری و حتی دست دادن با شخص دیگر در این افراد ایجاد می شود .
سن شیوع تعریق زیاد
از دوران کودکی این مشکل با علت اولیه ایجاد می شود . عوامل ثانویه در ایجاد این مشکل سن خاصی ندارد و با درمان بیماری ، مشکل برطرف می شود .
برای تعریق زیاد به چه دکتری باید مراجعه کرد ؟
در صورتی که به دنبال روش درمانی غیرتهاجمی هستید به متخصص پوست یا کلینیک پوست و زیبایی مراجعه کنید .
درمان تعریق زیاد
درگذشته درمان تعریق زیاد با جراحی بود اما امروزه از روش های غیرتهاجمی برای این درمان استفاده می شود . یکی از این روش ها تزریق بوتاکس است که از سال 2004 اپروال جهانی دریافت کرده است و بسیار کاربرد موثری است . البته دوز این تزریق در هر فردی متفاوت است. با این روش به مدت 6 یا 7 ماه تعریق بسیار کاهش می یابد .
آیا تزریق بوتاکس عوارض دارد ؟
یکی از سوالات شایعی که افراد می پرسند اینست که با تعریق سموم بدن را دفع می کند با تزریق بوتاکس این سموم در بدن باقی می ماند و دفع نمی شود و باعث عوارض می شود ؟ در پاسخ باید گفت بوتاکس مقدار طبیعی تعریق بدن را متوقف نمی کند بلکه تعریق بیش از حد را درمان می کند و مقدار تعریق را کاهش می دهد که نه تنها ضرری برای بدن ندارد بلکه درمان می کند .